30 redenen waarom aluminiumfolie essentieel is in je leven

Iedereen heeft aluminiumfolie. Het tegenovergestelde zou verrassend zijn, omdat het een erg praktisch item is om thuis te hebben. We gebruiken aluminiumfolie om voedsel in de oven te bereiden, maar ook op de barbecue. Dit is de reden waarom er altijd wel wat rondslingert in huis. Verrassend genoeg kan aluminiumfolie ook buiten de keuken worden gebruikt. Hier zijn 30 verrassende dingen die je met folie kunt doen. Je zult snel merken dat aluminiumfolie in feite essentieel is in je leven.

1. Vervang een trechter

Als je vloeistof in een waterfles moet gieten, maak dan een trechter met aluminiumfolie. Je zult niet teleurgesteld zijn met deze kleine tip. Niet iedereen heeft een trechter in huis dus deze tip kan heel goed van pas komen als je bijvoorbeeld oude olie moet weggieten.

Vanaf nu heb je geen excuses meer als je overal vloeistof morst, want deze aluminiumfolietrechter is zeer effectief en heel gemakkelijk te maken. Wat meer te onthouden is, is dat je het later niet hoeft op te ruimen, je hoeft het alleen maar in een bal te veranderen en weg te gooien. Bovendien is deze zeer speciale trechter bestand tegen vloeistoffen bij hoge temperaturen. En waarom zou je jezelf zo’n truc onthouden? Daarnaast, als u zin heeft om te kamperen, vergeet dan nooit een rol aluminiumfolie mee te nemen, deze kan u op de een of andere manier altijd van dienst zijn!

2. Kleding zonder rimpels

Leg aluminiumfolie onder de te strijken kleding. De aluminiumfolie warmt zeer snel op en je kleding is in een mum van tijd aan beide kanten ongekreukt. Met deze tip hoef je je kledij niet meer aan beide kanten te strijken.

Deze tip is ook geldig voor het strijken van delicate kleding. Ook als u kleding van zijde, satijn of linnen moet strijken, kunt u deze truc overnemen. Het enige wat je hoeft te doen is een stukje aluminiumfolie op de strijkplank te plaatsen, net onder het kledingstuk. Voor uw kleding van kostbare stoffen kunt u het beste de stoomfunctie van het strijkijzer gebruiken, omdat niet alle kostbare stoffen hitte kunnen weerstaan. Met deze methode kunt u zelfs besparen op aluminiumfolie, omdat u degene die u voor de eerste keer gebruikt altijd kunt gebruiken …

3. Slijp je schaar

Als je je schaar moet slijpen en roest wilt verwijderen, knip dan 7-10 keer een reepje folie. Deze truc maakt je schaar terug scherp en als nieuw. Het is heel makkelijk en je kan het folie daarna nog gebruiken voor iets anders.

Als u geen aluminiumfolie in huis heeft en uw schaar moet slijpen, kunt u schuurpapier gebruiken. U hoeft het schuurpapier alleen maar dubbel te vouwen zodat de korrelige kant naar buiten komt en vervolgens dit gevouwen schuurpapier in verschillende stukken te snijden. In een mum van tijd zul je zien dat je schaarbladen het goed doen en scherp zijn. Je kunt natuurlijk ook een wetsteen gebruiken om de messen van je schaar te slijpen. Als je geen van deze items hebt, gebruik dan een eenvoudige glazen pot om de messen van je schaar te slijpen, door simpelweg te proberen de pot herhaaldelijk doormidden te snijden.

4. Verleng de levensduur van uw batterijen

Kunt u de batterijen van het juiste formaat niet vinden? Neem gewoon kleinere formaten en gebruik aluminiumfolie om de opening op te vullen. Plaats de aluminiumfolie zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Het is zo frustrerend om te ontdekken dat de afstandsbediening van de tv niet meer werkt omdat de batterijen leeg zijn. Wat nog frustrerender is, is het zoeken naar nieuwe batterijen als het een tijdje geleden is dat je ze voor het laatst op je boodschappenlijstje hebt gezet! Het blokkeert uw tv-ervaring volledig! Met deze ene truc waarbij u aluminiumfolie gebruikt, kunt u de levensduur van uw batterijen verlengen en weer aan het werk krijgen! Het enige wat u hoeft te doen is kleine stroken aluminiumfolie in de ruimte tussen de batterij en de aansluiting plaatsen, zoals op de foto die u hierboven ziet.

5. Verwijder statische elektriciteit uit uw kleding

Plaats folieballen in uw droger om statische elektriciteit uit uw kleding te verwijderen. Het helpt ook om uw kleding sneller te laten drogen. Het lijkt een raar idee maar het werkt echt, maak balletjes zoals op de foto en gooi ze bij je kleren in de droger.

Als je tijd hebt, kun je ook zuiveringszout gebruiken om statische elektriciteit uit je kleding te verwijderen. Om dit te doen, giet u 50 ml van dit product rechtstreeks in uw kleding, klaar om te worden gewassen in de wasmachine. Je kunt ook metalen voorwerpen gebruiken die je aan een hanger hangt, ze trekken er statische elektriciteit naar toe; zelfs een vingerhoed is voldoende. Tenslotte, om de negatieve effecten van statische elektriciteit van kleding op je huid te vermijden, bevochtig het gewoon, je zult zien, het werkt en het is gezond.

6. Maak je strijkijzer schoon

Moet u uw strijkijzer snel gebruiken als de zool niet helder is? Geen probleem, maak je strijkijzer schoon met een bolletje aluminiumfolie, het is snel en voordelig tegelijk! Zorg wel dat je niet te had schrobt zodat je je strijkijzer niet beschadigt.

Als je wat tijd over hebt, is het een goed idee om citroen te gebruiken om de zool van dit strijkijzer schoon te maken. U hoeft het apparaat slechts een beetje op te warmen en daarna de zool met een halve citroen te wrijven. Witte azijn werkt net zo goed, de methode is hetzelfde als voor citroen, maar deze keer moet je een in witte azijn gedrenkte doek gebruiken. Als de strijkzool van het strijkijzer erg vuil is of als het erg vuil is, moet u zeker een ovenreiniger gebruiken voor het beste resultaat. Maar vergeet vooral niet de netheid van uw strijkijzer, dat van uw kleding hangt ervan af!

7. Maak je bestek schoon

Om uw zilverwerk schoon te maken, plaatst u aluminiumfolie op de bodem van een bak of uw gootsteen. Voeg zuiveringszout, zout en kokend water toe. Laat het tenslotte een nachtje intrekken.

Als je je sieraden of bestek weer wilt laten schitteren, bekleed dan een middelgrote kom met aluminiumfolie en vul deze met heet water. Voeg een eetlepel waspoeder in poedervorm toe en meng deze en laat de items er een minuut in weken. Spoel met water en laat aan de lucht drogen. Je kunt ook ketchup gebruiken: laat een beetje op een papieren handdoek vallen en wrijf er vervolgens de aangetaste delen op. Voor een bevredigend resultaat, laat het 15 minuten intrekken, wrijf het dan met een zachte doek en spoel het af. Gebruik voor bewerkte zilverstukken, bijvoorbeeld enkele kandelaars of fijn zilverwerk, een tandenborstel om de holle delen te bereiken.

8. Verplaats meubels gemakkelijk

Om meubels gemakkelijker te verplaatsen, plaatst u stukjes aluminiumfolie onder de meubelpoten zoals hierboven weergegeven. Dit helpt om het meubilair te schuiven.

 

Als u zich klaar voelt om grote veranderingen in uw huis aan te brengen en een paar zware meubels moet verplaatsen, kunt u ook andere methoden gebruiken. De sliding skate methode lijkt net zo effectief, maar je moet er wel wat kracht voor hebben. U hoeft alleen maar glijders onder elke hoek van de kast te schuiven en op deze manier wordt het heel gemakkelijk om het te verplaatsen, de glijders zullen voor u werken. U kunt ook doppen gebruiken, vooral als het meubilair op een vloerbedekking staat.

9. Krijg een beter wifi-signaal

Aluminiumfolie kan het wifi-signaal helpen verbeteren. Plaats de aluminiumfolie als een schaal om een wifi-versterker te maken. Neem een stuk karton en wikkel de folie er rond, zo kan je een schaal vormen die je wifi gaat versterken.

Om thuis een uitstekend wifi signaal te hebben, aarzel dan niet om je box in huis te plaatsen. Kies voor een hoogstaand meubelstuk of een kleine open hoek van een kamer, maar plaats de doos altijd hoog. Vergeet niet uw wifi-toegang te beveiligen om er zeker van te zijn dat de mensen die bij u thuis wonen de enigen zijn die profiteren van de internetverbinding. Om ervoor te zorgen dat het signaal altijd efficiënt is, probeer de apparaten die op het wifi-netwerk zijn aangesloten te beperken en gebruik een CPL-kit voor zowel de esthetische als de praktische kant. Met deze tips heb je thuis een krachtig wifi netwerk!

10. Maak een lijmpistool schoon

Degenen die graag knutselen, zullen hun lijmpistool vrij vaak gebruiken en als dit uw geval is, kunt u een lijmpistool eenvoudig schoonmaken met een stuk aluminiumfolie. Eenvoudig en zeer effectief!

Aan de andere kant, maak je geen zorgen als je met je hete lijmpistool per ongeluk bepaalde oppervlakken hebt gekleurd, het is gemakkelijk om er vanaf te komen! Als er hete lijm op de stof is gevallen, laat het kledingstuk dan 1 uur in de vriezer staan en schraap daarna de lijm eraf en de vlek zal erbij passen. Als er druppels hete lijm op een hard oppervlak zijn gevallen, wacht dan tot de randen van de druppels droog zijn en verwijder vervolgens de rest met een wattenstaafje gedrenkt in alcohol om ze gemakkelijk te verwijderen. Wees altijd voorzichtig bij het hanteren van dit gereedschap!