Geweldige manieren om keukenzout te gebruiken

Het gebruik van deze kleine witte korrels die onze gerechten verbeteren, is niet beperkt tot koken. Zout kan namelijk worden gebruikt in de badkamer, in de tuin en zelfs in cosmetische producten. Sommige mensen zweren niet voor niets bij zout, het is echt een wonderingrediënt. Ontdek onze tips op basis van zout waar je niet zonder kunt! Sommige trucs kunnen zelfs je leven drastisch veranderen als je ze eenmaal begint te gebruiken.

1. Ontgeur de koelkast

Reinig en ontgeur de binnenkant van uw koelkast met een mengsel van zout en bruisend water. Ga voor deze natuurlijke truc om te voorkomen dat je voedsel geïnfecteerd raakt met chemicaliën.

Op een bepaald moment komt het voor dat de koelkast een bepaalde geur afgeeft, men kan zeggen dat dit normaal is. Terwijl u uw voedsel daar bewaart, kunnen er zich in de koelkast schimmels, of bacteriën ontwikkelen. Deze elementen zijn echter niet alleen verantwoordelijk voor de slechte geuren die door de koelkast worden gegenereerd, want wanneer de temperatuur van de koelkast slecht wordt aangepast, wanneer de ventilatie slecht werkt of wanneer de koelkast slecht wordt onderhouden, kunnen slechte geuren zich gemakkelijk nestelen. Totdat u de zorgen van uw koelkast oplost, kan deze zout tip u helpen om van slechte geuren af te komen.

2. Maak messing of koper schoon

Gooi gelijke delen zout, bloem en azijn bij elkaar. Meng ze om een pasta te krijgen waarmee je over het metaal wrijft. Nadat je het een uur hebt laten zitten, maak je het schoon met een zachte doek of borstel en werk je het af met een droge doek.

Deze tip is effectief voor keukengerei, decoratieve artikelen of voor koperen sieraden. Daarnaast is het goed dat je weet dat er opvallende verschillen zijn tussen messing en koper. Messing wordt namelijk verkregen dankzij de legering van koper en zink, in tegenstelling tot koper dat een puur metaal is. In de bouwwereld worden beide materialen veel gebruikt en dit is ook het geval in de keuken. Messing en koper hebben de reputatie bacteriën te doden en daarom worden ze onder andere veel aangetroffen in de keuken. Hoe dan ook, u hoeft nu geen specifieke reinigings- en onderhoudsproducten meer aan te schaffen voor uw koperen voorwerpen.

3. Verleng de levensduur van uw bezems

Heb je net een nieuwe bezem gekocht? Als je wilt dat hij langer meegaat, dop je het haar in een emmer warm zout water. Verwijder na ongeveer 20 minuten de bezem en laat hem drogen. Heel makkelijk!

Met deze methode kunt u uw bezem na verloop van tijd houden en bespaart u geld. Bovendien moet je de truc nog steeds één keer per week toepassen om blijvende resultaten te behalen. Volgens sommige specialisten worden dezelfde resultaten verkregen met een oplossing van zeepwater en ammoniak, maar ammoniak is een gevaarlijk product. Of u nu kinderen heeft of niet, kies voor de onderhoud tip voor de bezem. Om de bezem te desinfecteren, kunt u hem zelfs met azijnwater spoelen voordat u hem aan de lucht laat drogen.

4. Houd kunstbloemen in hun originele vorm

Zout is een geweldige manier om kunstbloemen in de gewenste vorm te houden. Vul een vaas of ander bakje met zout, voeg wat koud water toe en organiseer je kunstbloemen. Het zout zal stollen en de bloemen blijven op hun plaats!

Deze kleine truc werkt met alle kunstbloemen. Om ervoor te zorgen dat uw stoffen bloemen na verloop van tijd meegaan, moet u een föhn gebruiken om verschillende soorten stof en vuil te verwijderen voordat u er zout water op spuit. Wat betreft de kunstmatige plastic bloemen die lange tijd meegaan, kunt u dezelfde onderhoudstips toepassen. Vermijd in ieder geval krachtig wrijven over de kunstbloemen om ze niet te beschadigen. Geef bovendien voor uw eigen bestwil prioriteit aan lauw zout water voor het reinigen van kunstbloemen, andere producten kunnen de gezondheid ernstig schaden!

 

5. Voor gloednieuwe rieten meubels

Rieten meubels kunnen geel worden naarmate ze ouder worden en aan de zon worden blootgesteld. Om je riet natuurlijk te houden, wrijf je het gewoon in met een harde borstel die werd ondergedompeld in warm zout water. Laat de meubels in de zon drogen en herhaal dit proces elk jaar of elke twee jaar.

Sommige mensen voegen een beetje azijn toe aan de zoutoplossing, maar als de geur je stoort, kun je de azijn weglaten. Als je bovendien een beetje glans wilt geven aan je rieten meubels, bereid dan een half glas bleekwater en een liter koud water voor dat je dit in een sproeier mengt. Spuit de oplossing op alle rieten meubels, laat de oplossing 2 uur inwerken en spoel de rieten meubels vervolgens af met veel en koud water. Om te voorkomen dat rieten meubels piepen, moet u paraffine-olienaden induceren. Als uw rieten meubels na verloop van tijd donker zijn geworden, meng dan tot slot 1/2 l koud water, het sap van een citroen, twee eetlepels witte azijn en een eetlepel zuiveringszout in een emmer en breng de oplossing op al het meubilair aan met een spons. U zult zien dat uw rieten meubelen na het spoelen hun glans terugkrijgen …

6. Verwijder een vlek rode wijn

Er is niets erger dan gemorste rode wijn op een wit tapijt! Terwijl de rode wijn nog nat is, giet je witte wijn om de kleur te verdunnen. Maak de plaats vervolgens schoon met een spons en koud water. Bestrooi het gebied met zout en wacht ongeveer 10 minuten voordat u gaat stofzuigen.

Als je geen witte wijn hebt, bedek je de verse vlek gewoon met een laag keukenzout. Laat het zout 2 uur inwerken voordat u het voorzichtig verwijdert met een zachte borstel of een stofzuiger. Als je bovendien geen zout maar een koolzuurhoudende drank zonder kleurstof hebt, giet je er een glas koolzuurhoudende drank op en rond de rode wijnvlek en strooi je al het vloeibare deel met een royale hoeveelheid zout. . Het is essentieel dat alles wat je ziet uitgespreid zout is; wacht 1 uur en verwijder het zout, de vlek zou moeten verdwijnen.

 

7. Verwijder watervlekken op uw houten meubelen

Watervlekken achtergelaten door glazen of flessen op een houten tafel zijn moeilijk te verwijderen. Het goede nieuws is dat zout u kan helpen deze watermarkeringen snel en efficiënt te verwijderen.

Het enige wat je hoeft te doen is een theelepel zout mengen met een paar druppels water om een pasta te vormen. Wrijf het deeg voorzichtig over het watermerk totdat het weggaat. Herstel uw meubels door een beetje vernis aan te brengen! Naast zout kun je ook bleekmiddel gebruiken om hout te behandelen dat watervlekken bevat. Om dit te doen, hebt u een gebruikte tandenborstel nodig die u in bleekwater zult weken voordat u het problematische oppervlak met de tandenborstel schrobt. Het is dan nodig om het bleekmiddel met een spons te deppen en de vlek met een beetje vernis te bedekken zodat het hout zijn glans terugkrijgt.

 

8. Breng je spons weer tot leven

Sponzen raken meestal uitgeput na langdurig gebruik. Om de sponzen te herstellen, laat u ze een nacht weken in ongeveer 1/4 kopje zoutoplossing per kwart liter water. Door deze tip kan je je sponsen veel langer gaan gebruiken dan gewoonlijk.

Hoewel deze tip met zout echt effectief is, kun je ook citroensap gebruiken om een gebruikte spons nieuw leven in te blazen. Dompel hiervoor de spons in citroensap en zet hem dan 40 seconden in de magnetron. Laat de spons afkoelen en spoel hem af, je hebt daarna een bijna nieuwe spons. Je kunt ook 250 ml heet water gebruiken waaraan je een eetlepel zuiveringszout toevoegt. Bereid de oplossing voor, dompel de spons er 2 uur in en werk af door de spons af te spoelen. Van al deze tips blijft degene met zout de eenvoudigste …

 

9. Voorkom dat groenten en fruit bruin worden

Doop in een kom gevuld met zout water je plakjes vers fruit en groenten om te voorkomen dat hun kleur bruin wordt. Een ideale tip als je je voorbereiding voor later wilt uitstellen. De zoute smaak blijf niet in je fruit of groenten hangen na je ze afspoelt.

Het is ook goed om te weten dat als gepelde groenten en fruit vaak bruin worden, het om de simpele reden is dat sommigen van hen een enzym bevatten dat zwart wordt als het in contact komt met zuurstof. . Hoewel het donker worden van deze voedingsmiddelen hun smaak niet beïnvloedt, is het toch een nogal vervelend fenomeen. Citroensap kan ook op gepelde groenten en fruit worden gespoten om te voorkomen dat ze donker worden, maar de zoutoplossing is de eenvoudigste en even effectief. Vergeet in ieder geval niet om deze voedingsmiddelen af te spoelen voordat u ze consumeert of kookt.

 

10. Maak kinderverf

Maak met een paar eenvoudige ingrediënten een goedkope huisverf voor uw kinderen. Meng in een kom een kopje bloem met een kopje zout. Voeg vervolgens een kopje water en een paar druppels kleurstof toe. U krijgt gezonde verf voor uw kinderen!

Om op een eenvoudige en goedkope manier verf te hebben, kun je ook een eetlepel sappoeder zonder suiker en een eetlepel lauw water gebruiken. De verkregen kleur is afhankelijk van de kleur van het gebruikte instant-sap. Om gezonde verf voor kinderen te verkrijgen, kan jell-O ook worden gebruikt. Het enige wat je hoeft te doen is water en jell-O mengen tot je de gewenste textuur krijgt voor kinderverf. Deze verven zijn ook gemakkelijker schoon te maken. Zelfs als het kind het consumeert, komt zijn gezondheid niet in gevaar!

 

11. Weg met mieren

Meng zout en water in een fles om van mieren af te komen. Spray deze oplossing op de verschillende plaatsen waar mieren samenkomen, of bestrooi deze gebieden eenvoudig met zout.

Als u op zoek bent naar andere natuurlijke methoden om effectief van mieren af te komen, houd er dan rekening mee dat u ook krijt kunt gebruiken. De truc is simpel: teken een dikke lijn met krijt op de vensterbanken en deuren of om de ruimte af te bakenen die je wilt om mieren te voorkomen. Je kunt ook lavendel gebruiken, simpelweg door lavendeltakken te plaatsen op plaatsen waar mieren vaak komen; etherische olie werkt net zo goed. Als je tenslotte huisdieren hebt, gebruik dan maïsmeel om mieren te verwijderen. Je hoeft dit meel alleen maar te strooien op de plaatsen waar mieren passeren en voila!