10 Geweldige toepassingen van azijn in de tuin en in je huis

De markt zit vol met oplossingen voor tuinieren, sommige van deze oplossingen zijn heel vaak chemisch, maar gelukkig zijn ze dit niet allemaal! Gepromoot vanwege hun effectiviteit, worden deze producten ook bekritiseerd vanwege hun impact op het milieu en de gezondheid. Het lijkt daarom meer verantwoordelijk om over te schakelen op een groenere oplossing en laten we zeggen dat deze betaalbaarder is. Overal en goedkoop verkrijgbaar, witte gedistilleerde azijn heeft veel toepassingen in de tuin en in uw huis. Je zult verrast zijn om meer te weten te komen over de ware kracht ervan. Bovendien is het veilig voor zowel het milieu als het gezin.

1. Het houdt katten en wilde dieren weg

Knaagdieren, honden, katten en konijnen haten de geur van azijn. Als je deze ongewensten weg wilt houden, spuit je gewoon pure witte azijn rond het getroffen gebied.

Een andere truc die iets minder subtiel is, is om oude kleren in azijn te laten weken en ze een paar meter van de plek te hangen waar je ze wilt hebben. Deze truc werkt elke keer, en als je de wasberen die rond je huis op de loer liggen, wilt wegjagen, kun je het ook gebruiken. Als je wilde dieren die door je huis dwalen weg wilt, geef ze dan ook een reden om dat te doen. Laat uw afval concreet niet buiten staan en zorg altijd voor een schone en nette buitenkant. Het is duidelijk dat je de tijd moet nemen om je tuin te onderhouden, zodat deze plagen niet terugkomen om daar hun feestje te bouwen.